Бахова терапия, езотерична решетка, регресионна терапия


Изготвяне на Матрична решетка в съчетание с индивидуална
комбинация по Метода на д-р Бах.

Днес все повече хора се обръщат към различни алтернативни и холистични терапии за възстановяване на своето здраве. Такава е и терапията на д-р Едуард Бах. Тя въздейства върху нашето емоционално състояние, помага ни да намерим отново вътрешния си център, да бъдем търпеливи и спокойни, да живеем в настоящето и да изпитваме радостта на всеки миг, да имаме вяра в бъдещето и смелост пред трудностите и „…тогава болестта се стопява като сняг на слънце” /д-р Едуард Бах/.
Системата на лечение с есенции от цветята на д-р Бах е много популярен в Европа метод за лечение на душевни състояния, като: стрес, психически травми, тъга, апатия, меланхолия, депресия, страхова невроза, тревожност, безпокойство, безсъние, несигурност, обезверяване, хронична умствена и физическа умора, болезнена ревност, избухливост, гняв, пристрастяване, поведенчески разтройства, параноични разтройства, обсесии, аутизъм, шизофрения, психози, неврози и др. Това е един лесен, ефикасен и достъпен начин, който помага на пациетите бързо да възстановят хармонията между душата и тялото и да постигнат трайно изцеление от остри и хронични заболявания.
Изборът на есенциите се базира на индивидуалния начин, по който реагира всеки от нас на определена житейска ситуация. Крайната цел на терапията е да ни излекува, като ни помогне да станем по-балансирани и по-щастливи хора.
Настойките от цветове /с изключение на капките за спешна помощ, чието действие е мигновено/ изискват прилагане в период от няколко седмици до 2-3 месеца преди да се получат стабилни и необратими резултати.
При хронични заболявания, излекуването може да настъпи бързо ако разкрием кое неприятно чувство поддържа болестта.

Методът на д-р Бах е признат още през 1983 г. от Световната здравна организация, която е одобрила прилагането му.
Есенциите на д-р Бах са напълно безопасни за цялото семейство и всяка възраст – новородено, бременни, деца и възрастни.
Терапията с цветни есенции може да се съчетава добре с други терапии, включително и с медикаментозно лечение.

Матрична решетка /Езотерична психология
Това е индивидуален, достъпен за всеки, естествен метод за анализ на личността. Той е разработен от Питагор, стигнал до нас чрез Московското училище за духовна психология, основано от Наталия Сидерова.
Дава отговор за:
• Енергиите на душата и задачите, които тя си е поставила в този живот – да подходим съзнателно.
• Вселенските закони, вътрешната сила и хармония на личността
• Кармични възли
• Енергиен обмен в семейството и групата; в какъв вид взаимоотношения «мъж-жена» попадаме и защо?
• Децата ни – наши духовни учители
• Как да изберем професия? Успехът ни като отражение на самите нас.

Методът е ндивидуален с определено време-около 60мин, понякога може и по-вече за един човек…

…Елка Петкова…Завършила магистърска степен-психолог във ВТУ „Паисий Хилендарски”-гр В.Търново, специализирала Регресивна психотерапия при д-р Алексей Шадрин, езотерична психология -1-во и 2-ро ниво в Медицински център „Хирон”-гр.София, Бахова терапия –гр.София/Ст.Филипова-Бахов терапевт/
За повече подробности: 0896 888 299

банкова сметка: BIC PRCBBGSF
BG44PRCB92301043214814