ТАЙНОТО ЗНАНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ – приказка

ТАЙНОТО ЗНАНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ

Ще ви разкажа една приказка. Тя започва много отдавна, много преди Христа…

Имало едно време един народ. И сега го има. Някога Авитохол му дал името БЪЛГАРИ, за да не може никой чужденец да го произнесе и да се запази свято и чисто. Народът български сменил много земи. Много памет и знание събирал по пътя си. Дълъг бил Пътя и за това голяма била мъдростта.

Народи, религии и режими векове наред се опитвали да заличат знанието българско. Ала як бил Коренът му.

Минавало време… Много синове и дъщери български забравили земята си и тръгнали да дирят Пътеката другаде. На изток, на запад…По-лесни били там пътищата, по-подредени словата, по-видими храмовете…

А Знанието чезнело в бурени, забравено. И все по-трудно ставало за Корена. Все по-често жаден оставал…

Но толкова била силна старата вяра в Слънцето, че един ден самото Слънце извор отворило, да спаси Корена български. Знаело Слънцето, че тоз Корен е свят и не трябва да погине…И нарекло : “Дорде отново българите се сетят за Корена си и отново придойдат при него, в името на дедите им, аз ще го пазя! Да бъде!”

Дали приказката има край? И кой ли ще го напише?

Какво се крие всъщност зад Преображение, Кръстовден, Никулден, Игнажден, Богоявление, Лазаров ден, Благовещение, Еньовден….

Коя е старата ни вяра? Как се практикува и сега?

 

Ще се опитам да ви разкажа. От къде знам ли? Пътувам, търся…

Елате да чуете приказката за Корена си! Пък току виж се оказало, че сте намерили нова Пътека. Аз знам едно : Пътят , който тръгва от родната земя винаги е верния! Него душата го е избрала още с идването си тук. От там нататък всеки избира криволиците и спирките…и си пише Приказката.

Автор и водещ на семинара Розмари Де Мео

www.narichane.com

Цена за семинара 35лв. Участието е с предварително записване

тел;0896 888 299