Положителни остатъчни ефекти на медитация

Imaging установи, различни форми на медитация може да повлияе на структурата на мозъка
С Сю McGreevey
Massachusetts General Hospital Public Affairs
Вторник, 13 ноември, 2012 г.

mozak

Снимка на Gaelle Desbordes / Martinos Център за биомедицински Imaging, MGH
Участниците в изследването, които са завършили осем-седмичен курс на обучение по медитация, намалена активност в правилната амигдалата (осветен структура) в отговор на емоционални образи, дори когато не медитира.

Ново проучване е установено, че участието в осем-седмична програма за обучение на медитация може да има осезаем ефект върху функциите на мозъка дори когато някой не е активно медитация. В своя доклад в ноемврийския брой на граници в хуманната Neuroscience , изследователи от Harvard Medical School , филиал Massachusetts General Hospital (MGH), Boston University (BU), както и няколко други изследователски центрове, също така, разликите в тези ефекти, въз основа на конкретния вид медитация практикува.
„Два различни вида на нашите участници в изследването са завършили обучение по медитация, дава някои разлики в реакцията на амигдалата – част от мозъка, известна в продължение на десетилетия да бъдат важни за емоция – изображения с емоционално съдържание“, казва Gaelle Desbordes , научен сътрудник в Athinoula А. Martinos Център за биомедицински Imaging в MGH и в Центъра BU за компютърна Neuroscience и невронни технологии, съответстващи автор на доклада. „Това е първият път, че медитацията обучение Доказано е, че, за да повлияе на емоционалното обработка в мозъка извън медитативно състояние.“

Няколко предишни проучвания подкрепят хипотезата, че медитацията обучение подобрява практикуващите регулират емоциите си. Въпреки neuroimaging проучвания са установили, че медитацията обучение се понижава активиране на структура в основата на мозъка, който е известен също да имат роля при обработката на паметта и емоциите (амигдала), тези промени се наблюдават само докато участниците в изследването са били медитация. Настоящото проучване имаше за цел да тества хипотезата, че обучението медитация също може да доведе до генерализирано намаляване на амигдалата в отговор на емоционални стимули, измерими чрез функционален магнитен резонанс (магнитен резонанс).

Участниците са записани в по-голям разследване на ефектите на двете форми на медитация: съпричастни внимание медитация и медитация състрадание. Въз основа на Emory University в Атланта, здрави възрастни без опит медитация са участвали в курсове за осем седмици в двата забравя медитация внимание, което се фокусира върху развитието на внимание и осъзнаване на дишането, мисли и емоции и състрадание медитация, по-малко изучени форма , която включва методи, предназначени да развиват любяща доброта и състрадание към себе си и към другите. Контролната група са участвали в курс по здравно образование от осем седмици.

В рамките на три седмици преди началото и три седмици след завършване на обучението, са пътували 12 участници от всяка група в Бостън за мозъка магнитен резонанс изображения в състоянието на изображения на най-съвременни съоръжения на Martinos център. Сканиране на мозъка са били проведени според доброволците гледани серия от 216 различни изображения – 108 на сесия – на хората в ситуации, или с положително, отрицателно или неутрално емоционално съдържание. Медитацията не е споменато в preimaging инструкции на участниците, и следователите потвърди след това, че доброволците не е мислила, докато в скенера. Участниците също приключи оценки на симптоми на депресия и тревожност преди и след програми за обучение.

В забравя група внимание, след сканиране на мозъка на обучение показаха намаление на активиране в правилната амигдалата в отговор на всички изображения, в подкрепа на хипотезата, че медитацията може да подобри емоционална стабилност и отговор на стреса. В групата на състрадание, медитация, амигдалата дейност също е намалял в отговор на положително или неутрално изображения. Но сред тези, които съобщават, че практикуването на медитация на състрадание, най-често извън обучителните сесии, нали амигдалата дейност с тенденция да се увеличи в отговор на негативни образи, всички от които изобразени някаква форма на човешкото страдание. Не са наблюдавани значителни промени в контролната група или в лявата амигдала на всички участници в изследването.

„Смятаме, че тези две форми на медитация обработват различни аспекти на ума“, обяснява Desbordes. „От състрадание медитация е предназначена за увеличаване на състрадателни чувства, че има смисъл, че може да се увеличи амигдалата отговор да видя хора страдат. Повишена амигдалата активиране също се свързва с намаляване на резултати депресия в групата състрадание медитация, което предполага, че с повече състрадание към другите, може да се окаже полезно за себе си. Като цяло, тези резултати са в съответствие с основната хипотеза, че медитацията може да доведе до по-издръжливите и полезни промени в мозъчната функция, особено в областта на емоционална преработка. „

Проучването беше подкрепено от безвъзмездни средства от Националния център за допълнителна и алтернативна медицина, включително американски Възстановяване и реинвестиране Акта за отпускане на безвъзмездна помощ на Бостънския университет.