Как да си помогнем и истината за нашите страдания

Как да си помогнем и истината за нашите страдания –

 

 

  Последно време са много популярни търсенията относно себеразбиране, откриване на механизмите на нашата душевност и причините за нашето страдание. Литература на пазара не липсва, СЕМИНАРИ И РАЗБИРАЧИ СЪЩО. Накрая обаче търсещите са почти толкова объркани както и в началото. Ентусиазмът от прочетеното или чутото, често си отива и не намираме полза в конкретните житейски трудности или така жадуваната промяна. Защо?

Причината е толкова проста, колкото и скрита. Търсим причините вън от нас и надеждата, че отстранявайки поредната магия, или отхвърляйки следващият човек от нашето обкръжение ще доведе до бленуваната свобода завършва с крах и отново сме на старта – объркани, разтроени, обвиняващи, гневни …

  Има начин и той е да се обърнем навътре към себе си и да опознаем своя вътрешен свят. Да видим кое и защо боли и да го променим. Това естествено не става лесно и не е достатъчно да решим че го искаме. Следващата крачка е да го направим и то под ръководството на терапевт. Буквално преведено терапия (от гр. θεραπεία – „лечение“) или свързване с божественото. Терапевта е човек който ще ни преведе през тъмните сенки на несъзнаваното и ще повдигне булото на страха и болката , за да открием онази божествена част от нас, която сияе и има всичко за да е щастлива. Привнасяйки допълнителна енергия, тоест балансирайки чакрите и повдигайки вибрациите си с различни практики ние няма да решим собствените си проблеми, както във взаимоотношенията, така и в емоционален и съответно здравословен план. Защо? Защото сме създадени за да се развиваме, а чуждата намеса(магия) не ни дава тази възможност. Тялото и съзнанието ни имат  естествения механизъм да се самолекува, но нарушеното съзнание и съответно здраве са загубили спомена за това заради нананесените травми. Травмата обаче може да се  излекува. Спомена, картини, чувства и емоции, както и негативни вярвания могат да бъдат осъзнати и схемите на поведение променени с помощта на терапия. Понякога травмата е системна( от семейството), а понякога вследствие на нашия индивидуален опит в живота ни. Нашата енергетика е наша отговорност и тя е следствие на нашите мисли, чувства и вярвания. Позитивното мислене обаче и позитивните нагласи не са лекарство за разстроеното съзнание.  Вие всъщност не знаете какво се крие в подсъзнанието и каквото и да се опитвате да натъпчете, това което вече е там си работи без дори да си давате сметка за това.

  Човек дава толкова средства за книги, гледачки, масажори, лекарства, билки, терапии за тялото и всякакви други задявка, но всъщност го прави защото се страхува да ПОГЛЕДНЕ В СЕБЕ СИ, ДА открие истинската причина за страданието си, която всъщност е под негова власт и силата за промяната е в самия него. Но истината е,че ние сме слепи в собствените си проблеми и единствено с помощта на опитен терапевт, можем да открием това което се крие в нас и да го изцелим . Терапевта е  градинар за нашата душа – само му позволете да разчисти бурените и да открие  нейната красотата.

   Мога да помогна, ако ми се доверите!

                       Аксиния Бешева – клиничен психолог, рейки мастер, фасилитатор фамилни констелации, EMDR терапия.